Voetreflexmassage

Dit is een reeds duizenden jaren oude massagetechniek waarbij de zgn. energiebanen in het lichaam via de voet worden gestimuleerd. Men is het er nog steeds niet over eens of energiebanen hetzelfde zijn of werken als zenuwbanen, maar naar mijn mening hebben ze veel met elkaar te maken.
Doordat deze banen zich in het hele lichaam bevinden wordt het hele lichaam als het ware “wakker gemaakt” ook al wordt er alleen maar aan de voet gewerkt. Daardoor voelt een voetreflexmassage aan als een totale ontspanningsmassage.
De massage bestaat uit verschillende technieken en wordt als heel ontspannend ervaren. Vaak voelt men zich daarna energieker, lekker ontspannen of is er een duidelijk effect zoals bijv. betere stoelgang, beter slapen, minder hoofdpijn. Hoe het werkt is geheel afhankelijk van de persoon die het ondergaat, maar dat het werkt is duidelijk.
Er worden geen diagnoses gesteld en ziektes behandeld, daar zijn de artsen voor.
Wel wordt het lichaam gestimuleerd in het zelfgenezend vermogen zoals dat zo mooi heet.
Sommigen kiezen voor deze vorm van massage omdat men op de rug kan liggen, niet uit de kleren hoeft of bijv. een ontsteking heeft die niet aangeraakt mag worden.
Deze massage kunt u ook ondergaan als u niets aan uw voeten kunt velen: het heeft niets met kietelen of zachte strijkingen te maken en iedereen kan er tegen!